Busana Pengantin Eksklusif

Baju Nikah Kurung Moden Kebaya Princess Cut Corak Sulam Orkid

Direka khas menggunakan teknik Sulam Goyang Kerawang bagi menghasilkan busana pengantin yang elegan, eksklusif untuk pelanggan kami dari Penang, Malaysia.

Baju Nikah Kurung Moden Kebaya Princess Cut Corak Sulam Orkid

Keanggunan Orkid, Simbol Kesucian & Keindahan Abadi

Rekaan ini diinspirasikan daripada bunga Orkid yang melambangkan kelembutan, kesetiaan, cinta dan harapan baharu. Setiap kelopak dan sulur secara teliti disulam menggunakan teknik Sulam Goyang Kerawang untuk menghasilkan tekstur mewah yang menyebabkan keindahan busana dari setiap sudut.

Gabungan sulaman manual serta fabrik satin silk premium, mewujudkan aura elegan yang sempurna untuk menjadikan hari perkahwinan anda lebih bermakna.

"Setiap jahitan membawa sebuah kisah. Setiap corak mengabadikan sebuah kenangan."

Maklumat Rekaan

Bukan sekadar sulaman, kami juga membantu menghasilkan busana yang direka khas mengikut ukuran badan dan gaya pilihan anda.

Jenis Busana

Kurung Moden Princess Cut

Kategori Busana

Busana Pengantin

Motif Sulaman

Bunga Orkid

Teknik Sulaman

Sulam Goyang Kerawang

Apa kata pelanggan kami?

Soalan Lazim (FAQ)

Ya, sudah tentu.

Ramai pelanggan datang kepada kami tanpa sebarang rekaan. Pasukan kami akan membantu memberikan idea, memilih motif sulaman, menentukan susunan corak, saiz sulaman serta warna benang yang sesuai mengikut jenis busana, majlis dan citarasa anda.

Setiap rekaan dihasilkan secara eksklusif dan bukan menggunakan template komputer.

Tidak semestinya.

Keseluruhan proses tempahan boleh dilakukan secara dalam talian melalui WhatsApp.

Anda hanya perlu menghantar gambar busana atau fabrik, berbincang mengenai rekaan yang diinginkan, dan selepas dipersetujui, anda boleh menghantar busana melalui kurier.

Ramai pelanggan kami tidak pernah datang ke butik tetapi berjaya menerima hasil sulaman seperti yang diharapkan.

Harga bergantung kepada beberapa faktor seperti:

  • Ketebalan sulaman
  • Saiz kawasan sulaman
  • Kerumitan motif
  • Jenis fabrik
  • Bilangan bahagian yang ingin disulam

Setiap tempahan mempunyai keperluan yang berbeza, oleh itu kami akan memberikan sebut harga selepas perbincangan mengenai rekaan yang anda inginkan.

Kedua-duanya boleh.

Oleh kerana sulaman kami dihasilkan sepenuhnya secara manual dan bukan menggunakan mesin komputer automatik, kami boleh menyulam sama ada pada:

  • Fabrik yang belum dijahit
  • Busana yang telah siap dijahit

Namun, sekiranya anda ingin membuat sulaman pada bahagian leher untuk busana yang telah siap dijahit, kami menyarankan supaya bahagian leher tidak ditebuk terlebih dahulu.

Cukup sekadar melukiskan bentuk leher pada fabrik dan pihak kami akan melakukan proses menebuknya selepas sulaman selesai bagi memastikan hasil akhir lebih kemas dan tepat.

Terdapat beberapa perkara teknikal lain yang perlu diberi perhatian. Untuk memudahkan proses tempahan, kami mengesyorkan anda berbincang terlebih dahulu dengan pihak butik.